Zoeken

Loedebuzze met groene spekplet

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij in stukken De spekblokjes kunnen reeds op voorhand worden gebakken in een pan Snij de uien in stukjes (moeten zeker niet te klein zijn) Bereiding: Ajuinsaus Doe de boter in een braadpan (zonder...

Viskrokantjes met wortelpuree

Bereidingstijd: 
55 minuten
Bereiding: Voor de wortelpuree: Schil de wortelen en de aardappelen en snijd in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 20 à 30 minuten koken onder deksel...

Groentequiche

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: 1. Maak de bloemkool en broccoli proper en verdeel in kleine trosjes. 2. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water. 3. Laat schrikken in koud water en uitlekken. 4. Snij de tomaten in blokjes (1 cm x 1 cm). 5...

Barbecue

Bereidingstijd: 
360 minuten
Voorbereiding: A) Aardappelsalade Aardappelen schillen, fijn snijden en koken (niet te zacht laten worden) Laten afkoelen, en eventueel aardappels nog fijner snijden (blokjes van 1cm ongeveer) Eieren koken, en in schijfjes snijden of pletten met een...

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder. - Strijk de cakevorm goed in met de boter. Bereiding: + 45 min. in de oven 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer...

Hamburgers met gebakken aardappeltjes en broccoli

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: - Kook de aardappelen in de schil in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af en snij de aardappelen in stukken. - Plet de noten fijn. Dat gaat makkelijk in een plastic zakje met een deegrol of een glazen fles. Meng de nootjes...

Kippenwit met graantjes, worteltjes en erwtjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: - Snipper de uien fijn. - Snij de verse wortelen in schijfjes. Bereiding: 1. Bak de borstfilets langs alle kanten goudbruin in de braadpan en bestrooi met kippenkruiden. Verlaag het vuur en laat gedurende 20 min. verder gaar worden. (...

Zalm met groentecouscous

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: - Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien in de koelkast/ - Kook de (diepgevroren) boontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en spoel af onder koud water. Snij de boontjes in 4. - Schil de komkommer en...

Groenteburgers in het rood

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Wortelen, 1 ui en een beetje broccoli heel fijn snijden Aardappelen schillen Peterselie fijn hakken Champignons kuisen en snijden Uiringen snijden van overige uien Bereiding: Aanstoven van groenten, met peper, zout en kruiden naar...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Pagina's