Zoeken
Type
- hoofdschotel (17) hoofdschotel-filter toepassen
- warm (13) warm-filter toepassen
- bakken (7) bakken-filter toepassen
- bijschotel (6) bijschotel-filter toepassen
- vegetarisch (5) vegetarisch-filter toepassen
- vlees (5) vlees-filter toepassen
- aardappel (4) aardappel-filter toepassen
- woudloperskeuken (4) woudloperskeuken-filter toepassen
- groenten (3) groenten-filter toepassen
- tussendoortje (3) tussendoortje-filter toepassen
- frituren (2) frituren-filter toepassen
- gevogelte (2) gevogelte-filter toepassen
- koud (2) koud-filter toepassen
- rijst (2) rijst-filter toepassen
- broodbeleg (1) broodbeleg-filter toepassen
- dessert (1) dessert-filter toepassen
- ontbijt (1) ontbijt-filter toepassen
- overige (1) overige-filter toepassen
- pasta (1) pasta-filter toepassen
- vis (1) vis-filter toepassen
- voorgerecht (1) voorgerecht-filter toepassen
- wok (1) wok-filter toepassen
Bereidingstijd
24 resultaten gevonden.
Ei in appelsien
Bereidingstijd:
50 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij de appelsien doormidden en eet hem op, zorg er voor dat de schil niet breekt. Wanneer de appelsien is opgegeten leg je in de ene helft van...
Ei in klei
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Indien je in een leemachtige omgeving zit, graaf je een putje en schep je klei boven. Bereiding: Doe klei rond je ei op een gelijkmatige wijze en dikte,...
Ei aan't spit
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Neem een stukje gewone ijzerdraad (let op NIET gegalvaniseerd of geplastificeerd) en steek deze door het ei, plooi de eindjes om en steek ze in...
Geklutst ei in appelsien
Bereidingstijd:
40 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een houtvuur en zorg dat er genoeg gloeiende as over is. Bereiding: - Snij een “deksel” van je appelsien, eet deze met een lepel leeg (als een soort aperitiefje). - Breek hierin je ei en kluts het geheel, zet het “deksel” er weer...
Rijst met champignons en ei
Bereidingstijd:
40 minuten
Type:
Voorbereiding: Snij de champignons in stukjes Bereiding: 1. Kook de rijst gaar. 2. bak een of meerdere omeletten van de eieren met de champignons 3. snij de omelet in reepjes en meng onder de gekookte rijst
Een sierlijke koud buffet: Ham met ei en tomaat
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Bereiding: Breng in een pan een bodem water van 6 cm aan de kook en laat de tomaten daar 7 minuten in koken. Haal met een vork de tomaten uit de pan, spoel ze voorzichtig af onder de koude kraan (leg ze desnoods even op de binnenkant van de deksel...
Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood
Bereiding: Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de kom en breek vervolgens het ei open door je duimen in...
Pittige gehaktballetjes
Bereidingstijd:
40 minuten
Type:
Bereiding: Pel het teentje knoflook. Doe het blikje tomatenpuree open. Breek het ei in een kommetje. Doe het vlees in een grote mengkom en doe er vervolgens alle ingrediënten bij. Meng het geheel tot een mooie gelijkvormige massa. Rol hiervan kleine...
Loempia
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Bereiding: 1. Reinig en was de groenten. 2. Van de prei neem je enkel het witte deel. Rasp de wortelen, snipper de prei of witte kool fijn. 3. Hak het teentje knoflook en de ui fijn. 4. Verhit de olie in de wok. 5. Roerbak de ui en het teentje...
Rijstkroketjes met kaasvulling
Bereidingstijd:
50 minuten
Type:
Voorbereiding: kook de rijs gaar. Stoof de groenten kort en hak ze fijn. Meng de rijst met groenten, het ei, de gemalen kaas en de kruiden. Voeg eventueel wat maïzena toe om het mengsel steviger te maken. Bereiding: Maak je handen vochtig en rol...