Vidévulling

Vidévulling

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

De kippen koken in een kippenbouillon en in stukjes snijden op een gereinigde snijplank.

Van het gehakt kleine soepballetjes vormen en koken in wat runderbouillon.

De champignons eventjes afborstelen, in schijfjes snijden en aanstoven in wat boter.

Maak een bechamelsaus. Neem een ruime ketel en laat 250 gr. boter smelten, niet laten bruinen. Voeg al roerend 100 gr. bloem bij de boter en laat eventjes drogen. Giet onder voortdurend roeren 1,7 liter melk en 0,7 liter kippenbouillon bij de roux. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gevogelte glacé. Indien nodig nog binden met bloem(opgelost in wat water).

Herhaal dit nog twee maal in twee andere ketels en verdeel de kip, de soepballetjes en de champignons over dedrie ketels. Alles goed mengen en warm houden.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
stuk
soepkip
0
kg
gehakt
0
kg
champignons
100
cl
melk
voor bechamel
50
cl
kippenbouillon
voor bechamel
50
gram
boter
voor bechamel
60
gram
bloem
voor bechamel
1
liter
runderbouillon
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
zout
0
naar smaak
nootmuskaat
0
naar smaak
gevogelte glacé
Materiaal