Zoeken

Fruitwagentje

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Spoel de aardbeien Haal de topjes van de kiwi en snij de kiwi in vier (dikke) schijfjes, de schil mag aan de kiwi blijven Leg de banaan horizontaal zodat de top naar boven wijst Prik er verticaal een tandenstoker in en plaats daar een...

Erwtensoep

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken.

Kippenfilets

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Bereiding: De kippenfilets goed aanbakken en kruiden met kippenkruiden. Doe ze in een grote ketel, bevochtig met wat kippenbouillon en laat ze verder garen.

Kalkoengebraad

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bloemkool

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Maak de bloemkolen schoon. Snijd ze in roosjes. Laat water koken. Doe hierin de bloemkool en laat garen. Neem ze uit het water, laat ze in een zeef uitlekken. Doe in een kom en dien warm op. Serveer er eventueel bechamelsaus bij.

Wortelen en erwtjes

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Was en snijd de wortelen in kleine dobbelsteentjes. Kook de wortelen en de erwten apart in licht gezouten water, totdat ze beetgaar zijn. Stoof ze samen met de fijn gesneden ajuin en breng op smaak.

Kerriesaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Schil en snijd de appels en de ajuin in kleine stukjes. Stoof ze in de boter en voeg de curry toe. Bevochtig met de kippenbouillon en de melk. Laat 20 min. zachtjes koken. Alles goed omroeren. Het geheel mixen en op maak brengen. Binden...

Zoetzure saus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Schil de wortelen en de ajuin. Snijd ze in kleine stukjes en stoof ze beetgaar in de boter. Doe de zoetzure saus, de ananas (in stukjes gesneden), het sap van de ananas en de zilveruitjes met vocht bij de groenten. Laat alles wat sudderen...

Bechamelsaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met het groentenat en de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kaassaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus klaar is, van het vuur nemen en de gemalen...

Pagina's