Worteltorentjes

Worteltorentjes

Bereidingstijd: 
40 minuten

Bereiding:

1. Schil de aardappelen, halveer en was ze grondig.

2. Vervolgens de wortels proper maken en in stukjes snijden.

3. Kook de aardappelen en de wortels apart gaar en giet ze af.

4. De wortelen mixen en vervolgens met de aardappelen en kruiden mengen tot een puree met de pureestamper.

5. Een beetje laten afkoelen en in een spuitzak doen met een grote opening en hiervan torentjes van 3 cm hoog spuiten op een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Een kwartiertje voor het opdienen zet je deze torentjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
900
gram
aardappelen
1 600
gram
wortelen
0
naar smaak
nootmuskaat
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal
  • 2 kookpotten
  • funschillers
  • plankjes
  • mixer
  • pureestamper
  • pureespuitzak
  • bakplaat bekleed met bakpapier