gevulde tomaten in de oven

gevulde tomaten in de oven

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

snij het hoedje van de tomaten , hol de tomaten uit met bvb een meloenbolletjeslepel en hou de inhoud apart , snipper een ui fijn , pers de teentjes knoflook , pureer lichtjes een gedeelte van het uitgeholde tomatenvlees

meng het gehakt met de ui , het ei , het paneermeel , de kaas , de kruiden en een gedeelte van het gepureerde tomatenvlees.

vul de tomaten met het mengsel , mengsel mag er wat uitsteken

Bereiding:

plaats de tomaten in een ovenschotel , top af met een klontje boter , plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 20 minuten.

kan opgedient worden met aardappelen , couscous of puree

Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
gehakt
evt kippegehakt
20
- nvt -
tomaten
2
teentje
knoflook
100
gram
paneermeel
100
gram
gruyèrekaas
1
- nvt -
ajuin
1
handje
bieslook
evt peterselie
1
- nvt -
ei
1
mespuntje
peper
100
gram
bakboter
Materiaal