Visstokje

Visstokje

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  1. Leg de vis een half uurtje vooraf op kamertemperatuur (of halve dag in frigo).
  2. Snij de vis in 4 stukken en steek er het satéstokje in.
  3. Doe het ei samen met een snuifje zout en peper in een diep bord en klop dit even op.
  4. Wentel de visstaafjes hierin.
  5. Vervolgens op een plat bord in de bloem en sesamzaadjes - mengeling draaien.
  6. Doe de margarine in de pan en bak de visstokjes tot ze mooi bruin zijn.
  7. Serveer met een dipsausje.
    (Vb : 3 lepels platte kaas of yoghurt + geperst teentje look + bieslook + peper + snuifje zout)
    recept p 75 Avondmaal Prinsheerlijk
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
200
gram
koolvisfilet
of pollak filet
1
- nvt -
ei
2
eetlepel
bloem
2
eetlepel
sesamzaad
0
naar smaak
peper en zout
0
- nvt -
bakboter
Materiaal
  • plankje
  • mesje
  • satéstokjes
  • diepe borden
  • pan