Een sierlijke koud buffet: Gevulde tomaten met cottage cheese

Een sierlijke koud buffet: Gevulde tomaten met cottage cheese

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  1. Snij op een plankje de bieslook en de peterselie fijn. De bieslook en peterselie moeten in stukjes van ongeveer 2 mm gesneden zijn.
  2. Meng de cottage cheese met de fijngehakte peterselie en bieslook.
  3. Neem bol knoflook en pel er één teentje uit, pel dit teentje met een aardappelmesje totdat de hardste schillen eraf zijn).
  4. Knijp de look met de knoflookpers uit boven de cottage cheese met peterselie en bieslook, en breng verder op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Verwijder de kroontjes van de tomaten en was de tomaten.
  6. Maak 4 verticale inkepingen, te beginnen bovenaan de tomaat tot bijna onderaan. Let op dat je niet helemaal tot onderaan snijdt en de tomaat in 4 stukken snijdt. Op die manier worden de tomaten in kwartjes verdeeld.
  7. Vul het midden van de tomaten op met de witte kaas. Versier met een takje peterselie.
  8. Snij voor de proevertjes iedere gevulde tomaat nog eens volledig in 4.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
400
gram
cottage cheese
8
- nvt -
tomaat
8
takje
peterselie
30
stengel
bieslook
2
teentje
knoflook
0
snuifje
peper en zout
Materiaal
  • knoflookpers
  • mesjes
  • snijplankjes
  • kom
  • grote schaal
  • eetlepels