Spinaziesoep

Spinaziesoep

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

- Snij de uien en het knoflook in grove stukken.
- Snipper de peterselie fijn
- Pers de citroenen uit.
 

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
2. Voeg er de (diepgevroren) prei aan toe en overgiet met het water. Roer er de kippenbouillonpasta onder. Breng het water aan de kook en laat 20 min. doorkoken.
3. Wanneer het water kook, voeg dan de (diepgevroren) spinazie, de peterselie en het citroensap toe. Mix alles tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper, zout en een snijfje nootmuskaat.

Afwerking
Serveer de hete soep met wat geraspte kaas en stukje brood.

Tip
Voor het opdienen kan je 3 potjes (per 5L water) Griekse yoghurt onder de soep roeren.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
spinazie
diepvries of vers
1
kg
gesneden prei
diepvries of vers
12
- nvt -
uien
12
teentje
knoflook
3
- nvt -
citroenen
5
liter
water
10
eetlepel
olijfolie
5
eetlepel
kippenbouillon
pasta
1
bosje
verse peterselie
0
- nvt -
nootmuskaat
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal