Mac & cheese met tonijn, prei en champignons

Mac & cheese met tonijn, prei en champignons

Bereidingstijd: 
80 minuten

Voorbereiding:

- Snij de champignons in schijfjes.
- Snipper de uien fi jn.

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.
2. Voeg de diepgevroren prei en de champignonschijfjes toe. Stoof al roerend gedurende ± 35 min. op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
3. Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen. Voeg geleidelijk aan de koude melk toe en blijf stevig roeren met een klopper om klontertjes te vermijden.
4. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat de saus op een matig vuur zachtjes dik worden. Roer er de kaas onder en kruid naar smaak met nootmuskaat,
peper en zout.
5. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water in een voldoende grote kookpot. (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
6. Doe de uitgelekte tonijn bij de prei en champignons en roer onder de saus. Voeg de pasta toe en roer alles goed onder elkaar.

Afwerking
Schep onmiddellijk in kommetjes.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
macaroni
1
kg
prei
diepvries
1
kg
champignons
5
- nvt -
uien
500
gram
geraspte kaas
350
gram
boter
4
liter
melk
2
kg
tonijn in olie
4
blokje
visbouillon
250
gram
bloem
1
dl
olijfolie
0
naar smaak
nootmuskaat
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal