Gele gembersoep

Gele gembersoep

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

 - Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
- Snipper de uien fijn.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.
- Pers de citroenen.
- Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en de geraspte gember glazig.
2. Voeg de paprikablokjes en de kerrie toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. koken.
3. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Draai de soep door een roerzeef.

Afwerking

Giet de soep in kommetjes en versier met tomatenblokjes en enkele goudbruin gebakken amandelschilfers.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be 

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
12
- nvt -
gele paprika's
4
- nvt -
grote tomaten
2
- nvt -
citroenen
7
cm
gember
4
- nvt -
grote uien
8
eetlepel
amandelschilfers
4
eetlepel
olijfolie
6
liter
groentebouillon
12 blokjes opgelost in 6L heet water
4
eetlepel
kerriepoeder
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal