Paella

Paella

Bereidingstijd: 
75 minuten

Voorbereiding:

Verwarm de bouillon met de rozemarijn, zeezout, saffraan en 9dl water en houd dit in een afgesloten pan tegen de kook aan.

Snijd de kip in stukjes van ongeveer 2 cm.

Was en snijd de paprika's en tomaten in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Hak de peterselie fijn.

Spoel de prinsessenboontjes & erwtjes goed.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt en de kip (nog niet helemaal gaar).

Voeg hierbij de paprika, ui& knoflook en laat zacht worden.

Voeg de prinsessenboontjes & erwtjes erbij en laat nog eens ongeveer 3 minuten meestoven.

De tomaten en peterelie toevoegen, gedurende 1 minuut laten opwarmen en daarna het paprikapoeder bijvoegen.

Roer de rijst erdoor en zorg dat de korrels goed bedekt zijn met het groenten- en vleesmengsel. Schenk de hete bouillon erbij en breng dit aan de kook. Laat dit inkoken tot je juist genoeg vocht over hebt om de rijst verder te laten garen. Roer het geheel nog eens goed door.

Haal de pan van het vuur en bedek deze met aluminiumfolie.Laat 15 minuten staan.

Verwijder het aluminiumfolie en zet de pan eventjes terug op het vuur om een rijstkorstje te bekomen aan de onderkant van de paella.(Let wel op dat je de rijst niet laat aanbranden!!!)

Smakelijk !!!

Haal

Organisatie
35ste O.L.Vr. Ster derZee
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
5
dl
kippenbouillon
kant-en-klaar of zelfgemaakt
1
theelepel
gedroogde rozemarijn
1
theelepel
verkruimelde saffraanblaadjes
0
- nvt -
zeezout
1
kg
gehakt
1
kg
kip
0
- nvt -
olijfolie
2
stuk
paprika (groen)
2
stuk
uien
8
teentje
knoflook
400
gram
prinsessenboontjes
blik
400
gram
erwtjes (blik)
3
stuk
tomaten
2
theelepel
gehakte peterselie
2
theelepel
paprikapoeder
850
gram
arborio-rijst (spaans)
Materiaal
  • aluminiumfolie