Provençaalse saus

Provençaalse saus

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  • snij de ajuin en de knoflook fijn
  • pel de verse tomaten (dat gaat heel gemakkelijk als je ze eerst even onderdompelt in heet water)
  • snij de paprika in reepjes, de wortelen en selder in fijne blokjes
  • smelt de vetstof en stoof hierin de ajuin samen met de look
  • doe de rest van de groenten erbij samen met tijm en laurier, laat 20 min. gaarstoven
    roer de tomatenpuree eronder
  • meng het maïszetmeel in een kopje met een beetje water en bind hiermee de saus breng op smaak met peper en zout

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
ajuin
grote
3
- nvt -
wortel
0
- nvt -
knolselder
5
- nvt -
tomaat
grote
3
- nvt -
rode paprika's
2
teentje
knoflook
1
blik
tomatenpuree
kleine blikjes
2
eetlepel
vetstof
0
naar smaak
laurier
0
naar smaak
tijm
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
zout
1
eetlepel
maïszetmeel
Materiaal
  • snijplank
  • groentemes
  • grote kookpot
  • kopje