Marmercake

Marmercake

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  • Laat de oven voorverwarmen op 175°C.
  • Neem een grote kom en doe er de boter in. Voeg de juiste hoeveelheid suiker bij.
  • Scheid eiwit en eigeel: het eigeel moet bij het mengsel, het eiwit doe je in een tweede kom.
  • Voeg aan het geheel nog een snuifje zout toe en meng alles tot een homogene massa.
  • Als het mengsel egaal geel is, voeg je de bloem en melk toe. Meng nu opnieuw heel goed (zonder keukenrobot is dit best een vermoeiend werkje!).
  • Klop het eiwit op tot het echt stijf is (hoe stijver, hoe beter).
  • Meng de helft van het eiwit onder de cakedeeg (doe dit voorzichtig, zodat de mousse behouden blijft om de cake luchtig te houden).
  • Smelt de chocolade (in de microgolfoven of au bain marie) en voeg hier de andere helft van het eiwit onder. Doe dit in twee stappen: een eerste stap waarbij je heel goed roert (zodat de chocolade niet "bevriest"), en nadien de rest van het eiwit op een voorzichtige manier.
  • Smeer de binnenkant van de bakvorm in met een beetje boter. Strooi er een beetje bloem over en schud de bakvorm zodat de bloem in de boter blijft kleven (dit zorgt ervoor dat de cake niet in de bakvorm zal blijven plakken).
  • Giet 2/3e van het witte deeg in de bakvorm, voeg de zwarte deeg toe en giet tot slot de rest van de witte deeg erover.
  • Steek met een vork in de cakedeeg en draai de vork rond terwijl je ze er weer uit haalt (dit maakt krullen in de cake).
  • Laat de cake 50min bakken op 175°C.
Organisatie
Scouts Meerdaal Haasrode
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
100
gram
boter
200
gram
suiker
3
- nvt -
eieren
200
gram
bloem
zelfrijzend (eventueel gewone bloem met bakpoeder)
8
eetlepel
halfvolle melk
0
snuifje
zout
150
gram
fondant chocolade
Materiaal
  • pannelikker
  • oven
  • mixer
  • kookpot
  • houten lepel
  • grote kom
  • bakvormen
  • weegschaal