Brownies met nootjes, banaan en sinaas

Brownies met nootjes, banaan en sinaas

Verwarm de oven voor op 180°.  Smelt 250 gram chocolade met de boter, op een laag vuurtje of au bain-marie.
Meng 225 gram bruine suiker met de eieren en de vanillesuiker. Voor een lactosevrije variant, gebruik lactosevrije boter.

Snij de noten in kleine stukjes.

Voeg het ei-mengsel bij de chocolade en boter. Voeg daarna al roerend de bloem toe. De 100 gram chocolade (callets of brokjes) voeg je nu samen met 100 gram gesneden noten bij het mengsel.

Doe het mengsel in bakvormpjes. Het best is om ze halfvol te vullen. Ze zullen niet meer verder omhoog komen.
De bakvormpjes moeten een 10-tal minuten in de oven. Om te kijken of ze genoeg gebakken zijn, ga je er best even in met een mes. Als er niets aan het mes blijft plakken, zijn ze goed.

Laat de brownies afkoelen.

Gebruik een rasp om de zeste te verzamelen van de appelsienen. De appelsienen zelf kan je nu in kleine stukjes snijden. De ideale stukjes zijn een vierde van een schijfje. Deze schijfjes kunnen dan 5 minuten in de oven.

Pers de citroenen.

Snij de bananen in de lengte door, zodat je twee helften bekomt. Leg deze met gesneden kant bovenaan en stop ze een 5-tal minuten in de oven.

Dresseer op een bord: brownies aan de ene zijde, banaan aan de andere zijde. Op de brownies strooi je een paar stukjes van de overgebleven noten. Daarop komt dan een stukje appelsien.

Op de banaan strooi je een beetje van de overgebleven bruine suiker. Daarop komt dan een beetje citroensap en zeste van sinaasappelsap

Organisatie
leen.van.de.velde@gmail.com
Aantal personen: 
30
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
250g
pure chocolade
om te smelten
100g
chocoladecallets
250g
boter
4
eieren
250g
bruine suiker
1 zakje
vanillesuiker
150g
bloem
125g
noten
pecan- of walnoten
15
bananen
2
sinaasappelen
2
citroenen