Mafé

Mafé

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

Doe ongeveer 1 cm arachideolie in een grote kookpan en laat die zeer heet worden. Bak het vlees goudbruin.
Zet het vuur dan lager en voeg de uien en de look toe. Wanneer de uien glazig zijn, gaat de tomatenpuree erbij. Meng goed en laat even sudderen.
Voeg de ontpitte tomaten en water toe tot alles onder staat. Kruid met peper, zout, bouillon, tijm en laurier. Voeg de facultatieve ingrediënten toe wanneer alles goed kookt.
Voeg de kool, wortelen en rapen toe en laat nog eens 20 minuten sudderen.
Dan mag ook de maniok en de zoete aardappel erbij. Laat gaar koken.
Meng de pindakaas met wat water en roer deze door de mafé.
Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
stuk
uien
350
gram
tomatenpuree
0
naar smaak
tijm
4
kg
rundstoofvlees
2
stuk
rode peper
10
stuk
rapen
in 4 stukken gesneden
700
gram
pindakaas
0
naar smaak
peper
2
stuk
maniok
0
naar smaak
laurierbladen
7
teentje
knoflook
7
blokje
bouillon
2
stuk
witte kool
22
stuk
wortelen
in 3 stukken geneden
10
stuk
zoete aardappelen
0
naar smaak
zout
Materiaal
  • weegschaal
  • snijplank
  • schilmesje
  • maatbeker
  • houten lepel
  • groot keukenmes
  • blikopener
  • 1 grote kookpot