Pittige pastaschotel

Pittige pastaschotel

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien.
- Laat de champignons uitlekken.
- Snipper de uien fijn en snij de courgettes in schijven.

Bereiding:

1. Kook de pasta gaar in een grote hoeveelheid water met wat zout. Kooktijd: zie verpakking. De kooktijd start wanneer het water opnieuw kook.
2. Smelt de helft van de boter in een grote kookpot en stoof de fijngesneden uien glazig. Voeg de courgetteschijven beetje bij beetje toe en stoof al roerend gaar gedurende 15 min. Kruid met tijm en basilicum. Haal uit de kookpot en hou opzij.
3. Smelt in dezelfde kookpot de andere helft van de boter en bak de wokreepjes aan alle kanten. Bestrooi met wat bloem, laat even drogen en voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe.
4. Roer de kippenbouillonpasta onder het vlees en voeg de gebakken courgetteschijven en de uitgelekte champignons toe.

Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en lepel er de saus over.

Tip
Giet de pasta af net voor hij gaar is. Door de warmte zal hij sowieso nog wat gaar worden. 

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
wokreepjes
2
kg
pasta
naar keuze
10
- nvt -
courgettes
3
kg
champignons
5
- nvt -
uien
10
eetlepel
boter
7
eetlepel
bloem
2
liter
melk
1
eetlepel
kippenbouillon
pasta
0
- nvt -
tijm
0
- nvt -
basilicum
0
- nvt -
zout
Materiaal