Jagerschotel

Jagerschotel

Bereidingstijd: 
120 minuten

Voorbereiding:

(laat) schil(len): aardappelen, wortelen, en ajuinen

(laat) snij(den): wortelen en ajuinen in stukjes

Bereiding:

bak het gehakt los in een braadslee

kook de aardappelen, ajuinen en wortelen samen in 1 pot

als de aardappelen gaar zijn, is de rest ook gaar en kan je het pletten, voeg er wat melk, kruiden en boter aan toe en stampen maar!

wanneer het gehakt genoeg gebakken is, dient dit onder het geheel gemengd te worden.

opdienen in een gamel (smaakt tien keer lekkerder!)

ps: voor de veggies gebruiken we quorngehakt, de verdere bereidingswijze is helemaal hetzelfde!

Organisatie
Scouts en Gidsen J.F. Kennedy
Aantal personen: 
100
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
35
kg
aardappelen
20
kg
wortelen
15
kg
gehakt
5
kg
uien
1
liter
halfvolle melk
0
beetje
bakboter
Materiaal
  • braadslede
  • 1 grote kookpot