Gebraden kip

Gebraden kip

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  • verdeel de kip in stukken en wrijf ze in met kruiden
  • smelt de vetstof en bak de kip aan alle kanten mooi bruin
  • laat de kip op een zacht vuurtje verder braden gedurende 1 uur, sluit de pot niet volledig af
  • draai de kip regelmatig en overgiet af en toe met saus
  • ontvet de saus, leng ze aan met een beetje water en bind met maïsbloem

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
kippen
of 10 stukken kip
1
eetlepel
vetstof
0
- nvt -
kippenkruiden
0
- nvt -
maisbloem
Materiaal