Hummus (kikkererwtenpasta)

Hummus (kikkererwtenpasta)

Bereidingstijd: 
70 minuten

Voorbereiding:

Week de kikkererwten gedurende een nacht (ongeveer 8u) in water. Kook de kikkererwten met de laurierblaadjes, tijm en bonenkruid (1uur kooktijd). Snij de prei in ringen en de wortelen in plakjes. Stoof of stoom de prei en de wortelen gaar. Laat de gare erwten uitlekken. Verwijder het laurierblad.

Bereiding:

Meng groenten en kikkererwten. Pers de look erbij en mix tot een gladde puree. Breng goed op smaak met de kruiden, sojasaus, zout of groentebouillonextract. Laat afkoelen en dien op.

Variant: je kunt groenten zoals wortelen meekoken in de hummus; zo voeg je extra smaak toe. Dit recept leent zich bij uitstek tot volop experimenteren met kruiden.

Tips voor de kids: wanneer je een drietal rode bieten met de kikkererwten meekookt, krijg je felroze hummus. Beleg er boterhammen mee en maak roze gezichtjes met twee noten als ogen en een schijfje tomaat als mond bijvoorbeeld.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
kikkererwten
10
teentje
look
100
gram
tahin
0
- nvt -
groentebouillon
of zout naar smaak
5
- nvt -
laurierbladen
1
koffielepel
bonenkruid
0
snuifje
tijm
5
snuifje
cayennepeper
2
- nvt -
citroenen
sap
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • grote kom
  • mixer