Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bereidingstijd: 
45 minuten

Voorbereiding:

bloemkool reinigen en in stukken snijden

rest van de groenten reinigen wassen en grof versnijden (soep wordt gemixt)

peterselie fijnhakken

Bereiding:

uien en prei aanstoven in de boter bestrooien met de bloem en bevochtigen met de bouillon of anders blokje met water bloemkool toevoegen goed roeren en laten gaarkoken gedurende 30 minuten de laatste 5 minuten de volle melk toevegen en mee laten koken .

soep mixen en op smaak brengen afwerken met de gehakte peterselie

tip: je kan ook een gedeelte van de bloemkool in zeer kleine roosjes verdelen en deze apart gaarkoken en op het einde bij de gemixte soep voegen

Organisatie
Meisjeschiro Sint-Martinus
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
stuk
bloemkool
3
stuk
wit van prei
3
stuk
uien
50
gram
bakboter
1
liter
volle melk
1
bundel
peterselie
50
gram
bloem
3
liter
kippenbouillon
mag van een blokje zijn
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • groot keukenmes
  • houten lepel
  • maatbeker
  • schilmesje
  • snijplank