Mei 2013

Mei 2013

Maand
mei, 2013

Mei is het aanbod aan groenten al iets groter dan in april maar nog steeds marginaal. Dat neemt niet weg dat er al wel typische seizoensproducten aanwezig zijn zoals asperges en doperwtjes en aardbeien. Het is telkens een uitdaging om een gezond, volwaardig en lekker menu op het bord te toveren. Hier alvast enkele ideeën.

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)

TijdstipRecept
Ontbijt

Kokoskwark

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Prak de aardbeien. Meng alle ingrediënten.
Middagmaal

Pittig groentebeleg

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de aardappelen gaar zullen zijn. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de groenten in kleine...
Vieruurtje

Verloren brood

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop...

Avondmaal

Koolrabisoep met waterkers

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Schil de koolrabi’s en hak ze in grove stukken. Kook de stukken in wat water gaar. Hak de waterkers fijn. Voeg bouillon en meer water toe aan de soep en breng aan de kook. Voeg de waterkers...
Avondmaal

Visfilet met wortelsaus

Organisatie: 
Meisjeschiro Sint-Martinus
Voorbereiding:

VIS IN PORTIES VERDELEN OP EEN INGEBOTERDE BAKPLAAT LEGGEN EN BESPRENKELEN MET VISBOUILLON ALS ER GEEN OVEN IS IN EEN BEBOTERDE BRAADSLEDE LEGGEN BEGIETEN MET VISBOUILLON EN BEDEKKEN...

Avondmaal

Fruitspies: 'gezond zwaard'

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Fruit wassen, schillen en in blokjes (3 cm x 3 cm) versnijden.
2. Peperkoek eveneens in blokjes snijden.
3. Alle ingrediënten afwisselend op stokjes steken.

Vijfde maaltijd

loempia met Chimay Grand Classique en spekreepjes

Organisatie: 
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Voorbereiding:

Meng de Chimay kaasblokjes, de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid met peper tijm en knoflookpoeder goed.