Pittig groentebeleg

Pittig groentebeleg

Bereidingstijd: 
20 minuten

Voorbereiding:

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de aardappelen gaar zullen zijn. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de groenten in kleine stukjes, doe ze in een kookpot met een bodem water en stoof of stoom ze gaar.

Bereiding:

Meng de groenten en de aardappelen, prak ze fijn en voeg olijfolie, peper, zout en kerriepoeder toe. Laat alles afkoelen en serveer.

Variant: je kan eindeloos variëren op dit recept, afhankelijk van welke groenten er op dat moment er op dat moment beschikbaar zijn. De wortelen en bloemkool kan je vervangen door broccoli, prei, spruitjes etc.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
aardappelen
1
kg
wortelen
1
- nvt -
bloemkool
grote
5
- nvt -
uien
Je kan variëren in de soorten groenten
0
- nvt -
zout
5
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
kerriepoeder
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • lepel