Kampmenu januari 2016

Kampmenu januari 2016

Maand
januari, 2016

Een megatastisch lekker 2016 allemaal! Laten we daar maar meteen aan beginnen. Je brood van 2015 weggooien? Ben je gek! Dit ontbijtje zorgt ervoor dat je nooit meer brood laat verloren gaan. De winter schenkt ons heerlijke groentjes als knolselder, spruitjes, witloof, worteltjes en prei. Die gaan we allemaal verwerken in dit seizoensmenu! Jawel! Soep, groentebeleg, cake en klassieke hespenrolletjes met puree. Yum! De dag sluiten we af met een makkelijk rijstgerechtje. Laat dat jaar maar aanrukken! We hebben er zin in!

Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw

TijdstipRecept
Ontbijt

Verloren brood

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop...

Middagmaal

Pittig groentebeleg

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de aardappelen gaar zullen zijn. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de groenten in kleine...
Middagmaal

Soep van knolselder

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Maak de groenten schoon. Snijd de geschilde knolselder en de prei in grove stukken. Snijd de sjalotjes fijn. Bereiding:Verwarm de olie en fruit de sjalotjes samen met de tijm. Voeg de...
Tussendoortje

Wortelcake

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder.
- Strijk de cakevorm goed in met de boter.

Avondmaal

Prei, selder of witloof met hesp in kaassaus

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:maak de groenten schoon en kook ze gaar in licht gezouten water laat de groenten zeer goed uitlekken maak kaassaus wikkel de stukken groenten in de hesp en plaats ze in een schotel overgiet...
Avondmaal

Puree Fatal

Organisatie: 
Jeugddienst Bredene
Voorbereiding:Schil en was de aardappelen, snij ze in kleine stukjesBereiding:

1. Maak puree met de aardappelen, de helft van de boter, melk, de nootmuskaat en de helft van de peper en het zout (...

Vijfde maaltijd

Rijst met champignons en ei

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Voorbereiding:

Snij de champignons in stukjes