Zoeken

loempia met Chimay Grand Classique en spekreepjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Meng de Chimay kaasblokjes, de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appel in een kom en kruid met peper tijm en knoflookpoeder goed. Klop het ei los. Bereiding: Verdeel de brickdeegvellen in 4 stukken, leg een...

Spiesjes met meloen

Bereidingstijd: 
25 minuten
Bereiding: Was de meloen. Snij ze met een groot mes op een grote plank in de lengte doormidden. Snij van onder naar boven, let op je vingers en let erop dat de meloen niet wegrolt of uitglijdt. Doe dit voorzichtig! Haal met een lepel de pitten uit...

Italiaanse koude pastasalade

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: De pasta moet op voorhand gekookt worden. Die moet dan ongeveer een uurtje afkoelen. Bereiding: 1. Was de tomaatjes en snijdt ze in kleine stukjes. 2. Doe de tomaatjes in een kom, samen met de olijven. Zorg dat er niet te veel sap van...

Boekweitpannenkoek

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Gevulde meloen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Snij een deksel van de meloen van ten minste 10 cm diameter Verwijder het zaad en het bijhorend sap Snij met een speciaal mesje balletjes van het vruchtvlees tot op een ½ cm van de schil Doe de meloenballetjes in een kom spoel de druiven...

Toast met brie, walnoten en honing

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Beleg een toast, een opengesneden broodje of een stuk stokbrood met wat brie. Strooi er wat gehakte walnoten over en besprenkel met de honing. Werk af met versgemalen zwarte peper. Simpel, maar ongelooflijk lekker. Ideaal om verrassend...