Spiesjes met meloen

Spiesjes met meloen

Bereidingstijd: 
25 minuten

Bereiding:

  1. Was de meloen.
  2. Snij ze met een groot mes op een grote plank in de lengte doormidden. Snij van onder naar boven, let op je vingers en let erop dat de meloen niet wegrolt of uitglijdt. Doe dit voorzichtig!
  3. Haal met een lepel de pitten uit beide helften van de meloen.
  4. Maak vervolgens bolletjes uit het vruchtvlees van beide meloenhelften.
  5. Was daarna je handen en was de snijplank en het groot mes af. Droog alles af.
  6. Snij de ham met het grote mes in repen van 1 cm breed.
  7. Rol rond elk bolletje meloen een strookje ham.
  8. Prik de ham-meloenbolletjes op de prikkers en prik ze op de uitgeholde meloenschil.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
meloen
goed rijpe galia meloen of honingmeloen
400
gram
ardense ham
of Italianse hesp
Materiaal
  • parisiennelepel (om meloenbolletjes te maken)
  • groot keukenmes
  • snijplank
  • mesje
  • cocktailprikkers