Zoeken

Gehaktbrood op kookploegse wijze met overheerlijke en tongstrelende kriekjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: De benodigde ingrediënten voor de grote eters van chiro Jomokri en chiro Komverdrom haalt men bij de kruidenier op den hoek: Ø Veel gehakt komende van het varken Ø Wat boter Ø Enkele eitjes Ø Kruim van geroosterd brood, beschuiten of...

Chiro Knipoog Pita

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: groentjes snijden Bereiding: Pitavlees en pitabroodjes in de pan bakken

Vleessalade

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: Men wasse z'n handen. Men neme een grote kom, een mes, een vork, een lepel en alle ingrediënten. Men make voldoende plaats vrij voor het bereiden van de vleessalade. Bereiding: Hieronder volgt de bereiding van de vleessalade op een...

Loterijballetjes

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: We mengen het gehakt met de eieren en het paneermeel, kruiden en indien nodig bij met peper en zout en rollen er balletjes van zo groot als een pingpongbal. In een aantal van de gerolde gehaktballetjes maken we een kuiltje en duwen er...

Hamburger Dakoena

Bereidingstijd: 
3 600 minuten
Bereiding: - sjalotjes, rode paprika, chapelure, ei, peper, zout en curry mengen met gehakt en hamburgers van maken - spinazie koken - erwten koken, pureren + zeven - wortelen koken + pureren - aardappelen koken, pureren + zeven - Mooi opdienen in...

Loedebuzze met groene spekplet

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij in stukken De spekblokjes kunnen reeds op voorhand worden gebakken in een pan Snij de uien in stukjes (moeten zeker niet te klein zijn) Bereiding: Ajuinsaus Doe de boter in een braadpan (zonder...

Zigeunersaus

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: -uien snipperen -paprika in reepjes snijden -champignons in plakjes snijden -spekblokjes afbakken -peterselie fijnhakken Bereiding: Stoof de uien in wat boter,voeg paprika en champignons toe. Giet de witte wijn erbij en laat verdampen...

calecano

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: Schil de appels en snij ze in blokjes. Rol de hesp op. Snij de kaas in blokjes. Bereiding: Breng water aan de kook en doe er de spirelli in. Laat nadien de spirelli afkoelen door er voldoende koud water over te gieten. Meng nu de...

Jagerschotel

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: Schil of laat u aardappelen schillen Schil de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes Bereiding: Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water Stoof de wortelen gaar. ( in een bodempje water) Kruid ze met peper, zout en tijm Pureer...

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken. Bereiding: Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat...

Pagina's