Zoeken

Bevelse Chiro stekelvarkens

Bereidingstijd: 
60 minuten
· Oven op 250°C · Aardappelen schillen , snijden · Mengen met look, rozemarijn, tijm, zout, peper, olijfolie · ¾ u in oven. Af en toe voorzichtig mengen · 1.5 Courgette wassen en grof raspen · Ajuin fijn snijden, peterselie fijn hakken · 2 tomaten...

Gehaktbrood op kookploegse wijze met overheerlijke en tongstrelende kriekjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: De benodigde ingrediënten voor de grote eters van chiro Jomokri en chiro Komverdrom haalt men bij de kruidenier op den hoek: Ø Veel gehakt komende van het varken Ø Wat boter Ø Enkele eitjes Ø Kruim van geroosterd brood, beschuiten of...

Vis met appeltjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Schik de vis op de bakplaat. (Wij gebruiken gewoon de roosters en bedekken deze met aluminiumfolie.) Tilapia of pangasius is gemakkelijk om mee te werken, is lekker en relatief goedkoop. Kruid de vissen met peper en zout en bestrooi met...

koantjesseisse mé neiken en salla en toatjes (vrij vertaald: Kaantjessaus met een eitje en gekookte aardappelen)

Bereidingstijd: 
4 200 minuten
Voorbereiding: Kuis de sla, ontdoe van de nerven en breek in stukken (niet versbijden want dan plet je de sla). kook de eieren nioet te iets meer dan zacht, afkoelen en pellen. aardappelen schillen, wassen & in stukken snijden de ajuin fijn...

Pauletta-Rijstschotel

Bereidingstijd: 
65 minuten
Voorbereiding: Alle ingrediënten klaarzetten, de ajuinen grof snijden, de prei fijn snijden (apart houden). De spekblokjes kopen wij voorgesneden. ( 1 keer vertrokken we van spekrepen… dit NOOIT meer !) Bereiding: (stappen 1,2 en 3 gebeuren...

Lekkellegillochick

Bereidingstijd: 
150 minuten
Voorbereiding: Kippenfilet in reepjes snijden, ui fijnsnipperen, samenvoegen en twee uur laten marineren in Teriyake saus. Bereiding: De kippereepjes wokken in olie met 2 geperste teentjes look + 1/3de van de groene peper (fijn gesneden) Als de kip...

Moese Saloa

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: De voorbereiding is heel simpel:- - De aardappelen schillen en koken in grote kom gezouten water. De aardappelen vervolgens laten afkoelen en in grote kwartjes snijden. - Ajuin opstoven in een beejte boter, vervolgens de boontjes...

Vers goud uit de zee op een bedje van aardappelen en krachtvoer

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: De benodigde ingrediënten haalt men alweer bij den kruidenier op den hoek... Ø Vele dozen goud uit de zee (beter bekend zijnde als vissticks) Ø Aardappelen (kilo’s) Ø Krachtvoer (beter bekend zijnde als spinazie) Ø Room ende melk Ø...

Een overvloed aan pasta

Bereidingstijd: 
105 minuten
Voorbereiding: We gaan alweer naar den kruidenier op den hoek om onze benodigdheden voor: Pasta Bolognaise en vegetariaise Pasta carbonara Paste à la chinoise (met cullysaus) Pasta pesto Macaroni De eigenlijke voorbereidingen zijn geheim! Bereiding...

Vispannetje met Popey-puree

Bereidingstijd: 
0 minuten
Bereiding: Vis : pocheren in bodempje water in braadslee. Visbouillonblokjes, laurieren tijm aan toevoegen. Daarna vis warm houden en in kleiner stukjes breken. Kookvocht bijhouden voor saus. Groentjes : in fijne blokjes snijden en stoven in wat...

Pagina's