Pauletta-Rijstschotel

Pauletta-Rijstschotel

Bereidingstijd: 
65 minuten

Voorbereiding:

Alle ingrediënten klaarzetten, de ajuinen grof snijden, de prei fijn snijden (apart houden).
De spekblokjes kopen wij voorgesneden. (1 keer vertrokken we van spekrepen… dit NOOIT meer !)

 
 

Bereiding:

(stappen 1,2 en 3 gebeuren gelijktijdig)

  1. de rijst koken en afgieten
  2. de ajuinen stoven (braadslee) tot ze glazig zijn. De spekblokjes bijvoegen en goed laten bakken
  3. de prei apart stoven (kookpot)
     
  4. spek, ajuin en prei bij de rijst voegen (in grote pot) en wat mengen
  5. de gemalen kaas toevoegen en goed mengen tot de kaas begint te smelten
 Onmiddellijk opdienen… Smakelijk
Organisatie
Chiro WAWW
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
100
gram
bakboter
2
- nvt -
ajuinen
500
gram
gerookte spekblokjes
voorgesneden
2
stengel
wit van prei
375
gram
rijst
200
gram
gemalen kaas
Materiaal
  • 1 kookpot
  • 1 grote kookpot
  • 1 grote braadslee