Zoeken

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Falafelballetjes

Bereidingstijd: 
210 minuten
Voorbereiding: doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water over tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht zijn. Snijd de ui fijn, pers de knoflook, hak de...

Linzenburgers

Bereidingstijd: 
75 minuten
Voorbereiding: Kook de linzen gaar in water met wat bonenkruid. Snij de prei en uien fijn en stoof ze. Laat de gare linzen uitlekken en spoel ze overvloedig met stromend water. Meng alle ingrediënten. breng op smaak. Bereiding: vorm met vochtige...

Seitanstoofpotje met volle rijst en slaatje (seitan a la jakketoes)

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Benodigdheden (20 personen) : 1) Seitan 6 koffietassen gluten 6 koffietassen spuit water Scheutje sojasaus Kruiden (dagdagelijkse: tijm, peterselie, provencaalse,…) 2) Bouillon 12-14 koffietassen water 1,5 tot 3 tassen sojasaus (afh...

Couscous met groenten

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Snij de wortelen, aubergine, courgette en venkel in panklare stukken. 2. Roerbak de courgette en de aubergine 2 minuten in olie. Voeg er de wortelen en de venkel aan toe. Roerbak nog 2 minuten. 3. Schenk er 1/4 liter groentebouillon...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Witte bonensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Zet de bonen 1 nacht te week( het water moet 2 cm boven de bonen staan) Bereiding: Kook de bonen gedurende 1 uur en giet af Snij de groenten in kleine stukjes en stoof in een beetje vetstof Doe de uitgelekte bonen erbij, het water en...

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. aardappelen schillen, gaar koken en afgieten 2. pureer de aardappelen 3. meng er de vetstof en de melk onder 4. breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Koude Aardappelen

Bereidingstijd: 
35 minuten
Voorbereiding: kook de aardappelen Bereiding: 1. snij de aardappelen in niet te kleine stukken 2. meng voorzichtig met vinaigrette of mayonaise 3. voeg eventueel peterselie en/of bieslook toe

Gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes 2. laat vetstof smelten of doe olie in een grote braadpan 3. verdeel de aardappelschijfjes over de pan (als je pan te klein is, neem je best 2 pannen of bak je in 2 keer) 4. laat...

Pagina's