Zoeken

Couscous met groenten

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Snij de wortelen, aubergine, courgette en venkel in panklare stukken. 2. Roerbak de courgette en de aubergine 2 minuten in olie. Voeg er de wortelen en de venkel aan toe. Roerbak nog 2 minuten. 3. Schenk er 1/4 liter groentebouillon...

Salade met prinsessenboontjes en appel

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de witte selder in zeer dunne schijfjes van ½ cm. 2. Snij de appel in kleine blokjes van +/- 1 cm. 3. Was de boontjes, maak ze proper door de uiteinden af te snijden. 4. Breng in een grote kookpot 500 ml liter water aan de kook,...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Witte bonensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Zet de bonen 1 nacht te week( het water moet 2 cm boven de bonen staan) Bereiding: Kook de bonen gedurende 1 uur en giet af Snij de groenten in kleine stukjes en stoof in een beetje vetstof Doe de uitgelekte bonen erbij, het water en...

Couscous

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Pers de citroenen, voeg olie toe en meng tot citroenvinaigrette. Schil de asperges en snij ze daarna diagonaal in stukken. Snij de ajuin in kleine stukjes. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Bereiding: Brand de paprika’s...

Veggieschotel met gevulde tomaatjes

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: - Kook de rijst bijna gaar in licht gezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking). - Snij een hoedje van de tomaten en hol uit met een koffi elepel. Doe het vruchtvlees in een grote ovenschotel. - Verwijder de pitjes en...

Quornfilets met groentepuree

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: - Snij de aardappel in grove stukken. - Snij de ui in fijne ringen. Bereiding: 1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af en pureer. 2. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een grote...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Veggiepita met rauwkost

Bereidingstijd: 
70 minuten
Voorbereiding: - Snij de rode bieten in blokjes. - Rasp de wortelen. - Hak de platte peterselie fijn. - Snipper de lente-uitjes fijn. Bereiding: 1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de helft van de burgers 3 à 4 min. aan elke kant. Haal...

Penne met groenten en mosterdcrème met sinaasappel

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: - Verdeel de broccoli’s in roosjes. - Snij de preistengels in fijne ringen. - Meng de room met het sap van de sinaasappelen en de mosterd. Kruid met peper en zout. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,...