Zoeken

Malse eiersalade

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Kook de eieren hard in 9 minuten. Hak intussen de komkommers, augurken, uien, dille en peterselie fijn en doe ze in de grote kom. Koel de eieren af onder koud water en pel ze. Hak de eitjes fijn, meng alle ingrediënten behalve de sla en...

Aardappelcurry

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: Maak eerst de kerriepasta. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en rooster de zaadjes met het koriander - en komijnzaad en de kruidnagels - 2' in een koekenpan zonder olie. Mix de geroosterde specerijen en de resterende ingrediënten...

Voorjaarssalade met wilde kruiden

Bereidingstijd: 
15 minuten
Voorbereiding: Meng yoghurt en mayonaise. Was de raapsteeltjes of de veldsla en de kruiden. Rasp de wortel. Bereiding: Meng alles luchtig door elkaar. Geef de saus er apart bij. Bestrooi de salade met de madeliefjes en de bloemblaadjes van de...

Zelfgemaakte soepstengels

Bereidingstijd: 
25 minuten
Bereiding: 1. Snij het bladerdeeg in repen van ± 1 cm breed. Snij de middelste repen nog eens middendoor. Plaats ze naast elkaar op een ingeoliede bakplaat. 2. Klop de eieren los met een vork en strijk er de repen bladerdeeg mee in. Plaats de...

Rijstkroketjes met kerrie

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kerrie - gepaneerd

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kaasvulling

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de rijs gaar. Stoof de groenten kort en hak ze fijn. Meng de rijst met groenten, het ei, de gemalen kaas en de kruiden. Voeg eventueel wat maïzena toe om het mengsel steviger te maken. Bereiding: Maak je handen vochtig en rol...

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Pagina's