Zoeken

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Chif-chaf ( de aardappelversie )

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Kook de eieren gedurende 10 minuten en laat afkoelen in koud water. Schik de afgekoelde aardappelen op platte schotels. Snijd de hesp in reepjes en schik tussen de aardappelen. Snijd de verse tomaten in blokjes en verdeel gelijkmatig over...

Aardappelcurry

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: Maak eerst de kerriepasta. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en rooster de zaadjes met het koriander - en komijnzaad en de kruidnagels - 2' in een koekenpan zonder olie. Mix de geroosterde specerijen en de resterende ingrediënten...

Aardappelkoekjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Bereiding: De geschilde aardappels grof raspen. Eieren, bloem en zout toevoegen en flink roeren. In ruim hete olie van het beslag koekjes bakken, goudbruin van kleur, 3-5 tegelijk in de koekenpan. Laten uitlekken op keukenpapier en warm houden onder...

Aardappelsla

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: schil en kook de aardappelen snij ze in blokjes en laat afkoelen vermeng met de eierschijfjes, tomaat en augurk of komkommer overgiet met mayonaise of vinaigrette Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het kampkookboekje van Scouts...