Zoeken

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Verloren brood

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop. Variant: hartige wentelteefjes. Laat de suiker weg en doe er...

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. 2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. 3. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij. 4. Giet er vervolgens de melk en het water bij...

Roerei met ham, tuinkers en volkoren brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Breek elk ei in een apart kopje (kijk of het ei niet bedorven is) 2. Meng de eieren met de melk. Daarna doe je er 2 snuifjes zout bij en een paar slagen uit de pepermolen 3. Van de gerookte ham snij je het vetrandje weg en dan knip je...

Dürüm

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: snij de twee tomaten en de halve komkommer in kleine blokjes. Snij de witte kool fijn en rasp de wortels. Laat de maiskorrels uitlekken en versnipper de sla in kleine slierten. Meng het gehakt met de kippenkruiden en bak het in de...

Omelet

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: De eieren flink loskloppen met melk, peper en zout bakken in hete vetstof Variatie: groene kruidenomelet met ajuin, peterselie, bieslook en kervel tomatenomelet; de tomaat eerst even bakken, daarna overgieten met losgeklopt ei kaasomelet...

Gewonnen brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: klop de eieren los in een kommetje en doe er de melk bij en 1 lepel suiker dompel het brood onder in het melk- en eimengsel en laat het brood mooi bruin bakken in een pan dien op met suiker Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het...

Zelfgemaakte soepstengels

Bereidingstijd: 
25 minuten
Bereiding: 1. Snij het bladerdeeg in repen van ± 1 cm breed. Snij de middelste repen nog eens middendoor. Plaats ze naast elkaar op een ingeoliede bakplaat. 2. Klop de eieren los met een vork en strijk er de repen bladerdeeg mee in. Plaats de...

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder. - Strijk de cakevorm goed in met de boter. Bereiding: + 45 min. in de oven 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer...

Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...

Pagina's