Pannenkoekjes of flensjes

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten

Bereiding:

Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel
‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe. Roer goed. Verhit de olie in een pan. Bak dunne pannenkoekjes.

Variant: leg appelen in je pan en giet daar het beslag over of meng gemixte bananen door je beslag.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
tarwemeel of -bloem
10
- nvt -
eieren
1
liter
(soja)melk
0
- nvt -
olie
0
snuifje
zout
1
eetlepel
wijnsteenbakpoeder
eventueel
Materiaal
  • pan
  • garde