Dürüm

Dürüm

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

snij de twee tomaten en de halve komkommer in kleine blokjes. Snij de witte kool fijn en rasp de wortels. Laat de maiskorrels uitlekken en versnipper de sla in kleine slierten.
Meng het gehakt met de kippenkruiden en bak het in de olijfolie tot een korrelige brei. Verwarm de tortilla's. Scheur 10 stukjes zilverpapier van +-20cm op 20cm af.

Bereiding:

Leg het zilverpapier dwars op tafel en leg de onderkant van de tortilla tot aan de middenlijn van het zilverpapier. Schep een portie gehakt op de tortilla en verdeel over de lengte. Doe hetzelfde met de mais, wittekool, gerasptewortel, sla, tomaat en komkommer en overgiet met looksaus. Oprollen met aan het uiteinde het zilverpapier om de boel waterdicht te houden en te voorkomen dat de saus gaat lopen;-) Smakelijk en sukses gegarandeerd!

Organisatie
Chiro Sint-Aloysiusgroep Neder-Over-Heembeek
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
gehakt
50
gram
kippenkruiden
200
gram
maiskorrels (blik)
100
gram
wortels
1
krop
sla
1
stuk
witte kool
250
ml
looksaus
10
stuk
tortilla's
2
stuk
tomaat
1
stuk
komkommer
1
dl
olijfolie
Materiaal
  • 1 grote braadslee
  • kommen
  • een pan.