Zoeken

Een sierlijke koud buffet: Gevulde aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Vul een kleine kookpan met 6 cm water en voeg daar een klein theelepeltje zout aan toe. Zet het water op een kookpit en zet de kookpit op een middelmatig hoge stand. Als het water begint te koken (komen kleine belletjes in omhoog), de...

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken. Bereiding: Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat...

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. aardappelen schillen, gaar koken en afgieten 2. pureer de aardappelen 3. meng er de vetstof en de melk onder 4. breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes 2. laat vetstof smelten of doe olie in een grote braadpan 3. verdeel de aardappelschijfjes over de pan (als je pan te klein is, neem je best 2 pannen of bak je in 2 keer) 4. laat...

Aardappel in de schil

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Schrob de aardappelen zorgvuldig schoon 2. doe ze in een pan en laat gaar koken 3. serveer de aardappelen in de schil met een beetje kruidenboter