Vegetarische Fricandon

Vegetarische Fricandon

Zet de sojabrokken 20 minuten onder in heet water (zorg dat ze volledig onder water staan) met het bouillonpoeder. Giet ze af en bak ze tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een keukenmachine met het broodkruim, de eieren, de geperste look, de noten en de kruiden. Snijd de pompoen en de ui goed fijn en bak ze op in olijfolie. Meng vervolgens door het gehakt.
Vet een ovenschaal in en vul ze met het mengsel. Laat een halfuur bakken in de oven op 200° Celsius of tot het gehaktbrood goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen.
 
Snijd in plakjes en serveer met chutney, compote, pickles of kriekjes. Ook lekker op de boterham, met wat mosterd.
Organisatie
Olga Maertens
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
100
g
sojabrokjes
gedroogd
1
eetlepel
groentebouillon
1
ui
50
g
walnoten
2
ei
100
g
pompoen
Hokkaido pompoen
50
g
broodkruim
2
tenen
look
1
theelepel
muskaatnoot
3
eetlepel
olijfolie
peper
Materiaal

100 g gedroogde sojabrokken • 1 el groentebouillonpoeder • 1 ui • 50 g walnoten • 2 eieren • 100 g oranje Hokkaido-pompoen • 50 g broodkruim • 2 tenen look • 1 tl nootmuskaat • 3 el olijfolie • peper • zout