Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

- Snij de pepers open en verwijder de pitjes. Snij ze fijn.
- Hak het citroengras in grove stukken.
- Snij de prei in fijne ringen.
- Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Hak de korianderblaadjes fijn en hou de steeltjes apart.
- Pers de limoenen.

Bereiding:

1. Giet de kippenbouillon in een grote kookpot en voeg de pepers, het gehakte citroengras en de koriandersteeltjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken. Giet door een zeef.
2. Verhit in dezelfde kookpot de olijfolie en stoof de preiringen 10 à 15 min.
3. Voeg de diepgevroren erwten, de gevogeltereepjes en de sojascheuten toe. Overgiet met de gezeefde kippenbouillon. Laat 10 min. verder koken.
4. Breng de soep op smaak met het limoensap en de sojasaus.

Afwerking
Bestrooi de soep met wat tomatenblokjes en gehakte koriander. Dien onmiddellijk op.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
gevogeltereepjes
300
gram
diepvries erwtjes
4
- nvt -
prei
4
- nvt -
grote tomaten
500
gram
sojascheuten
4
- nvt -
rode peper
2
- nvt -
limoenen
4
takje
citroengras
3
plantje
koriander
1
dl
olijfolie
10
eetlepel
sojasaus
5
liter
kippenbouillon
10 blokjes opgelost in 5L heet water
Materiaal