Een sierlijke koud buffet: Zelfgemaakte magere cocktailsaus

Een sierlijke koud buffet: Zelfgemaakte magere cocktailsaus

Bereidingstijd: 
15 minuten

Bereiding:

  1. Pak een kom. Doe in deze kom: alle magere platte kaas, de mayonaise en de ketchup.
  2. Meng deze drie met een vork goed door elkaar.
  3. Doe er vervolgens een snuifje cayennepeper (niet te veel!), peper en zout bij.
  4. Pak een limoen, was ze en snij ze in de breedte doormidden. Haal uit een helft alle pitten en pers deze helft boven het mengsel uit.
  5. Leg de andere helft van de limoen in de koelkast.
  6. Roer het mengsel met een vork nog eens goed door elkaar.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
eetlepel
magere platte kaas
kwark
3
koffielepel
mayonaise
afgestreken
0
snuifje
peper en zout
1
- nvt -
limoen
3
koffielepel
ketchup
afgestreken
0
snuifje
paprikapoeder
0
snuifje
cayennepeper
Materiaal
  • kom
  • vork
  • eetlepel
  • mesje