Juni 2015

Juni 2015

Maand
juni, 2015

Het zomert! Dat wil zeggen: vers fruit en frisse groentjes op kamp.

We beginnen meteen met goeiemorgenbroodjes voor een tophumeur. ‘s Middags wordt het zwoel Zuiders met een venkelsoepje en een slaatje met erwtjes en mais (en die mag je zelf doppen want deze maand hoeven die echt wel niet uit een blik te komen!).

Rabarber is er ook weer dus we maken een lekkere crumble (wist je trouwens dat je van rabarber ook heerlijke limonade maakt?).

‘s Avonds genieten we van een deugddoende ovenschotel en een giga burgerslag!

Kamperen smaakt naar meer!

TijdstipRecept
Ontbijt

Goeimorgenbroodjes

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:

was de tomaatjes

Middagmaal

Venkelsoep met tomaat en look

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:

Maak de groenten schoon en snijd de venkel in stukken. Snipper de ui en de look. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de kruiden en de look toe en laat kort samen fruiten. Voeg nu de...

Middagmaal

Salade van rijst met wortelen, erwtjes en maïs

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:kook de rijst (2 delen water op 1 deel rijst) met het bouillonblokje schil de wortels en snij ze in schijfjes stoof de wortels en de erwtjes in water met olie meng de rijst met...
Tussendoortje

Rabarber- appelcompote, vanilleyoghurt en crumble van speculaas

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Bereiding:

De rabarberstengels mogen ontdaan worden van de vezelige buitenlaag. De beste manier om dat te doen is met een dunschiller. Soms lukt het om de vezels bovenaan een beetje in te snijden...

Avondmaal

Ovenschotel met quorn en spinazie

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Snij de tomaten in schijfjes.
- Verwijder de korst van de kaas en snij in sneetjes.
- Leg de sneetjes brood in de melk tot...

Vijfde maaltijd

Linzenburgers

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:

Kook de linzen gaar in water met wat bonenkruid. Snij de prei en uien fijn en stoof ze. Laat de gare linzen uitlekken en spoel ze overvloedig met stromend water.