Kampmenu Oktober 2016

Kampmenu Oktober 2016

Maand
oktober, 2016

Dit jaar duurde de zomer vrij lang. Begin oktober en de temperatuur buiten voelt beduidend lager aan en de verwarming staat aan. De grond is ook aan het afkoelen. Er zijn zoveel groenten klaar om geoogst te worden en rijp om te verwerken in  de keuken. Deze maand snoepen we alsnog van zowel zomer- als herfstgroenten. Zowel de laatste tomaten kunnen we nog eten zonder schuldgevoel als de eerste spruitjes. Appels en peren zijn er nu volop, ook in de keuken vragen ze om verwerkt te worden. Daarom komen appels (of peren) zowel voor in het ontbijt als het tussendoortje. Vervang in deze recepten appels ook eens door peren zolang ze maar lekker stevig zijn. Oktober staat gelijk om te smullen van al het lekkers dat de grond ons te bieden heeft.

TijdstipRecept
Ontbijt

Meergranenboterham met gebakken kaneelappeltjes

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:

Schil de appels en doe met de appelboor het klokhuis uit de appel.

Tussendoortje

Appelcake

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:

Zet alles klaar en weeg alles af.

Middagmaal

Vegetarische Fricandon

Zet de sojabrokken 20 minuten onder in heet water (zorg dat ze volledig onder water staan) met het bouillonpoeder. Giet ze af en bak ze tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een keukenmachine met het...
Avondmaal

Gehaktbrood

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:Meng alle ingrediënten van het gehaktbrood goed door
elkaar en kruid het met peper en zout.
Vet een bakplaat een beetje in en stort het gehakt erin. Druk
het gehakt goed...
Avondmaal

Falafelballetjes

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:

doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water over tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht...

Avondmaal

Wortelpuree

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Avondmaal

Tomatensaus

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Laat de fijn gesneden ajuin fruiten in de boter. Voeg achtereenvolgens de tomatenblokjes, de passata, de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat de saus doorkoken. Deze wordt roder door het...
Vijfde maaltijd

Vanillepudding

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Neem 0,5 l melk en breek hierin de vanillebloem. Breng de rest van de melk aan de kook met de suiker. Neem de pot van het vuur en doe de opgeloste vanillebloem bij de melk. Zet terug op het...