December 2013

December 2013

Maand
december, 2013

December, de winter is begonnen en gaat nog even duren. Tijd voor stevige winterkost. Knollen, rapen, pompoen en kool en stoofpotjes met een lekker stukje kip of peulvruchten. Veel verwarmde gerechten tijdens deze koude periode. 

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)

TijdstipRecept
Ontbijt

Verloren brood

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop...

Ontbijt
Middagmaal

Pittig groentebeleg

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de aardappelen gaar zullen zijn. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de groenten in kleine...

Pompoenbeleg

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Snij de pompoen in blokjes en verwijder de pitten. Was en snij de prei. Stoof de prei en voeg na 4 minuten de pompoen toe. Laat de groenten op het vuur pruttelen tot ze gaar zijn....

Hummus (kikkererwtenpasta)

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Week de kikkererwten gedurende een nacht (ongeveer 8u) in water. Kook de kikkererwten met de laurierblaadjes, tijm en bonenkruid (1uur kooktijd). Snij de prei in ringen en de wortelen...
Vieruurtje

Banaan met chocola

Organisatie: 
Chiro Oudergem
Voorbereiding:

Neem een stukje zilverpapier.

Avondmaal

kippenstoofvlees

Organisatie: 
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Voorbereiding:

Ajuin en peterselie fijnsnipperen.

Avondmaal

Geglaceerde wortelen

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:maak de wortelen schoon en snij ze in schijfjes laat de vetstof smelten doe de wortelen erbij en laat even stoven overgiet met water doe suiker, peper en zout erbij laat gaar stoven

...

Avondmaal

Aardappelpuree

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:Aardappelen schillen, gaar koken en afgieten. Bereiding:

Pureer de aardappelen door de draaizeef of met een stamper.

Avondmaal

Chocoladepudding

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

Neem 0,5 l melk en breek hierin de vanillebloem. Breng de rest van de melk aan de kook met de suiker en laat hierin de chocolade mee oplossen. Neem de pot van het vuur en doe de...

Vijfde maaltijd

Erwtensoep

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding:

Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven.

Vijfde maaltijd

Soepkorstjes

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Snij het brood in staafjes. Rooster het brood in een pan. Pel ajuin proper en snij deze heel fijn. Bak de ajuin in de pan gedurende 5-tal minuten. Voeg de room toe en kruid met...