Zoeken

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. 2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. 3. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij. 4. Giet er vervolgens de melk en het water bij...

Meergranenboterham met gebakken kaneelappeltjes

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: Schil de appels en doe met de appelboor het klokhuis uit de appel. Maak dunne schijfjes van de appel (2 mm) Bereiding: 1. Bak de schijven in de pan met een beetje margarine. 2. Bestrooi de appeltjes met kaneel en op het einde doe je...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Gebakken kaas

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: maak van bloem en water een dik papje wentel de kaasplakken eerst in dit papje en haal ze vervolgens door paneermeel bak in hete olie dien snel op

Notengehakt

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: vermeng alle ingrediënten en kneed tot een vast deeg (doe er melk of water bij) vorm er koekjes van bak in een pan in voldoende olie

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. aardappelen schillen, gaar koken en afgieten 2. pureer de aardappelen 3. meng er de vetstof en de melk onder 4. breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes 2. laat vetstof smelten of doe olie in een grote braadpan 3. verdeel de aardappelschijfjes over de pan (als je pan te klein is, neem je best 2 pannen of bak je in 2 keer) 4. laat...

Aardappel in de schil

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Schrob de aardappelen zorgvuldig schoon 2. doe ze in een pan en laat gaar koken 3. serveer de aardappelen in de schil met een beetje kruidenboter

Gele gembersoep

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes. - Snipper de uien fijn. - Schil de gember en rasp fijn. - Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes. - Pers de citroenen. - Bak de...

Spaghetti met kaassaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm. Naar smaak kan u de paprika’s vooraf pellen. - Snipper de uien fijn. Bereiding: 1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de...