Zoeken

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Klakoars

Bereidingstijd: 
10 minuten
Bereiding: Kluts de eieren in de melk samen met de suiker tot een homogene massa. Drenk de sneetjes brood erin. Bak de sneetjes in de bakboter goudbruin. Lekker met kaneel en/of poedersuiker. Kan evengoed met confituur. Smulpapen en zoetbekken eten...

Zelfgemaakte broodpudding

Bereidingstijd: 
55 minuten
Bereiding: Doe het brood in kleine stukken. Warm de melk op met de suiker juist tot onder het kookpunt. Giet dit over het brood en laat enkele minuten weken. Plet het geweekt brood met een vork of maak gebruik van de mixer, dit werkt heel wat...

Tompoezentaart

Bereidingstijd: 
90 minuten
Type: 
Bereiding: bodem rol het bladerdeeg uit en snijd er 2 gelijke plakken van bak de plakken in een oven van 200°C gedurende +/- 15 à 20 minuten laat ze goed afkoelen op een rooster banketbakkersroom breng de melk aan de kook klop de eieren met de...

Boekweitpannenkoek

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Pannenkoeken

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem in een grote kom Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eieren en de suiker in Roer van binnen naar buiten toe en doe er beetje bij beetje de melk bij Klop flink tot het deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder. - Strijk de cakevorm goed in met de boter. Bereiding: + 45 min. in de oven 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer...

Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...