Zoeken

Fruitontbijt

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Rooster de pitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de geschilde kiwi en de appels (met de schil) in stukjes. Halveer en ontpit de druiven indien je dat wenst. Meng fruit,...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Pel de noten en hak ze eventueel fijn. Snij de perziken in schijfjes. Meng alle ingrediënten. Tip: Leg de noten in een handdoek en sla er met een hard voorwerp op, zo krijg je ze eenvoudig fijner. Variant: wil je dit recept serveren in de...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Variant: wil je dit recept serveren in de herfst of in de winter? Kies dan voor appels en peren. Raadpleeg de fruitkalender die je in deze map vind voor het aanbod per seizoen.

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud. Variant: deze pap kan je ook bereiden...

Bruine broodjes met gestoomde groentjes en ham

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de paprika in twee helften en haal de zaadlijsten er uit. Snij vervolgens de paprika in dunne reepjes (0,5 cm). 2. Schil de worteltjes en snij ze in dunne reepjes (0,5 x 0,2 cm). 3. Stoom de groentjes 5 minuten en laat afkoelen. (...