Bruine broodjes met gestoomde groentjes en ham

Bruine broodjes met gestoomde groentjes en ham

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

1. Snij de paprika in twee helften en haal de zaadlijsten er uit. Snij vervolgens de paprika in dunne reepjes (0,5 cm).
2. Schil de worteltjes en snij ze in dunne reepjes (0,5 x 0,2 cm).
3. Stoom de groentjes 5 minuten en laat afkoelen. (Om te stomen doe je een 3 tal cm water in je kookpot vervolgens plaats je de staander van je zeef, daarop zet je de inox zeef met de groentjes en zet je het deksel op de kookpot zodat de groentjes kunnen gaar stomen door de hele lucht.)
4. Snij de ham in reepjes
5. Verdeel de groentjes en de ham over 4 sneetjes brood. Bedek met het andere sneetje en snij in driehoekjes.

Alternatief

Je kan de groenten ook garen in de microgolfoven : 4 minuten op 700 Watt voor de wortelen –
Dan paprika toevoegen: nog 4 minuten op 700 Watt.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
16
snede
roggebrood
600
gram
wortelen
2
- nvt -
rode paprika's
2
- nvt -
gele paprika's
8
snede
gekookte ham
Materiaal
  • mesjes
  • plankjes
  • kookpot met zeef en deksel