Warme appels met kaneel en muesli

Warme appels met kaneel en muesli

Bereidingstijd: 
20 minuten

Bereiding:

1. Neem een grote kom waar minstens 800 g yoghurt in past, doe de yoghurt erin.
2. Was de appels en schil ze met de dunschiller. Snij de geschilde appels in 4 en haal het klokhuis eruit.
3. Snij alle kwartjes in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
4. Neem een koekenpan, doe de margarine erin en zet de pan op een hoog vuur aan. Bak de stukjes appel gedurende 5 minuten.
5. Zet vervolgens het vuur af en strooi kaneel over de appelstukjes (hoeveelheid is naar eigen smaak).
6. Voeg de gebakken appelstukjes met kaneel toe aan de yoghurt, evenals de muesli.
7. Voeg aan dit mengsel 2 eetlepels vloeibare honing toe.
8. Roer alles goed door met een lepel en verdeel met een pollepel over kommetjes.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
magere natuuryoghurt
16
eetlepel
muesli
8
- nvt -
appels
4
eetlepel
vloeibare honing
25
ml
bakboter
0
snuifje
kaneelpoeder
Materiaal
  • snijplank
  • pollepel
  • messen
  • grote kom
  • eetlepels
  • dunschiller
  • braadpan