Vrijdag visdag

Vrijdag visdag

Bereidingstijd: 
90 minuten

Voorbereiding:

20 eieren hard koken en laten afkoelen

Ui fijn snijden

peterselie hakken

Augurkjesin blokjessnijden

aardappelen schillen

Tomaten in schijfjes snijden

de komkommer schillen en in schijfjes snijden

Bereiding:

Eerst maken we de saus zodat deze nog even kan koelen in de koelkast

De eieren fijn hakken, de gehakte peterselie, de blokjes augurkjes, en de fijne ui samen met de mayonaise mengen, afsmaken met een klein beetje zout, peper en nootmuskaat.

Een kleine hoeveelheid peterselie als garnituur voor de saus gebruiken.

Kleine hint is dat je de saus gemakkelijk 's morgens kan maken en deze dan in de koelkast kan plaatsen tot 's middags

Ondertussen zijn onze aardappelen ook al gekookt. Samen met de boter, melken de eieren zorgen we voor een heerlijke aardappelpuree. Tip( voeg tijdens het koken een klein mespuntje safraan toe, dat geeft uw puree een mooie goudgele kleur)

De vis wordt gewoon gebakken in de pan of braadsledemet een weinig maisolieen wat boter.

De goudgele aardappeltjes met de gebakkenvisfilet en daarbij de remouladesaus samen met de gesneden tomaatjes en de komkommer zijneen streling voor het oog en laat de hongerige magen zeker niet in de steek.

Organisatie
Chiro Sas
Aantal personen: 
50
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
mayonaise
10
stuk
komkommers
1
liter
halfvolle melk
50
stuk
gepaneerde visfilet
1
bosje
gehakte peterselie
5
stuk
eieren
20
stuk
eieren
hard gekookt
100
gram
bakboter
2
potje
augurkjes
kleine blokjes
12
kg
aardappelen
0
naar smaak
nootmuskaat
0
naar smaak
peper
15
stuk
tomaten
2
stuk
uien
zeer fijn geseden
0
naar smaak
zout
Materiaal
  • pan
  • grote kom
  • garde
  • braadslede
  • meerdere grote kookpotten