Tomatensoep

Tomatensoep

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

  • snij de ajuin fijn en laat lichtjes bruinen in de vetstof
  • doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft
  • giet het water met de bouillonblokjes erbij
  • pel de verse tomaten (dat gaat heel gemakkelijk als je ze eerst even onderdompelt in heet water)
  • snij de tomaten in blokjes en doe ze in de pot, samen met de gesneden selder en wortel
  • laat koken tot alles gaar is
  • je kan de soep zo opdienen, mixen of fijnmaken met een roerzeef

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
tomaten
3
- nvt -
ajuin
2
takje
selder
3
- nvt -
wortel
2
eetlepel
vetstof
3
eetlepel
bloem
0
naar smaak
laurier
0
naar smaak
tijm
0
naar smaak
paprikapoeder
2
liter
water
2
- nvt -
bouillonblokje
Materiaal
  • snijplank
  • kookpot
  • houten lepel
  • groentemes